Oλοκληρώθηκε η διάθεση ιδίων μετοχών της Alpha Bank

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2003 10:20
UPD:10:21

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ σήμερα η ιδιωτική τοποθέτηση 15,9 εκατ. μετοχών της Αlpha Bank Α.Ε., που αντιπροσωπεύουν το 8,6% του μετοχικού της κεφαλαίου και το 100% των ιδίων μετοχών στο χαρτοφυλάκιο της Ιονικής Συμμετοχών.

Οι μετοχές διατέθηκαν σε τιμή ευρώ 17,20, δηλ. με έκπτωση κάτω του 1% της τιμής κλεισίματος της 9ης Σεπτεμβρίου 2003.

H ιδιωτική τοποθέτηση πραγματοπoιήθηκε με αναδόχους την JP Morgan και την UBS στο εξωτερικό και την Alpha Finance στην Ελλάδα. Η συναλλαγή, που έγινε με συνοπτική διαδικασία βιβλίου προσφορών, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον διεθνών και εγχωρίων θεσμικών επενδυτών. Aνω του 80% των μετοχών διατέθηκε σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

O κ. Γιάννης Κωστόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, δήλωσε:

«Η μεγάλη ανταπόκριση του διεθνούς επενδυτικού κοινού στην προσφορά μετοχών μας επέτρεψε τη διάθεση ολόκληρου του αποθέματος ιδίων μετοχών μας. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή που ενισχύει την κεφαλαιακή μας θέση, στηρίζοντας ταυτόχρονα την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών μας και την κερδοφορία μας στο μέλλον».

Ο κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής και Chief Financial Officer της Alpha Bank προσέθεσε: «Η συναλλαγή αυτή διευρύνει την επενδυτική μας βάση με νέους μετόχους, ενισχύει τη ρευστότητα της μετοχής μας και βελτιώνει περαιτέρω την κεφαλαιακή μας βάση. Πάνω από όλα, καταδεικνύει το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών για τη μετοχή της τραπέζης μας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα