Heineken NV : Οριακή αύξηση των κερδών το 2003

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2003 10:57
UPD:11:05

ΟΡΙΑΚΗ αύξηση των κερδών της, προβλέπει για φέτος, η τρίτη σε μέγεθος ζυθοποιΐα στον κόσμο, Heineken NV, αποτέλεσμα της ισχυροποίησης του ευρώ έναντι του δολαρίου και της μειωμένης ζήτησης για μπύρα στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

«Με το ισχυρό ευρώ να συνεχίζει να ασκεί πίεση το δεύτερο εξάμηνο, η αύξηση των καθαρών κερδών το 2003 θα διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου», ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα καθαρά κέρδη της Heineken NV., σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 1%.

Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή της για αύξηση των καθαρών της κερδών ολόκληρο το έτος, τον περασμένο Ιούνιο, λέγοντας ότι τα έσοδά της δεν αυξάνονται, καθώς μειώθηκε η κατανάλωση μπύρας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η παραγωγός της μπύρας Amstel και της μαύρης μπύρας Murphy, είναι η δεύτερη ζυθοποιΐα της Ευρώπης, η οποία ανακοίνωσε ότι η ισχυροποίηση του ευρώ θα επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη της. Η βελγική ζυθοποιΐα Interbrew S.A., που παράγει τη μπύρα Stella Artois, ανακοίνωσε χθες ότι τα κέρδη της ενδέχεται να υποχωρήσουν μετά από αύξηση σε ποσοστό 3,6% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη της Heineken το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν σε 334 εκατ. ευρώ (374,8 εκατ. δολ.) έναντι 330 εκατ. ευρώ, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 6%, φθάνοντας στα 4,61 δισ. ευρώ και χαμηλότερα των προβλέψεων έξι οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, για πωλήσεις ύψους 4,9 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι, η αγορά μπύρας στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 2,4% το πρώτο πεντάμηνο του 2003, ενώ οι εισαγωγές του προϊόντος μειώθηκαν κατά 4,8%, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μπύρας. Η Heineken, είναι η υπ' αριθμόν δύο εισαγόμενη μπύρα στις ΗΠΑ, μετά την Corona, της ζυθοποιΐας Grupo Modelo S.A.

Χθες, η Interbrew ανακοίνωσε μείωση του όγκου των πωλήσεών της στη Βόρειο Αμερική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα