«Τράπεζα της Χρονιάς» για το 2003 η Πειραιώς, σύμφωνα με το περιοδικό “The Banker”

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2003 12:39

Tη διάκριση “Bank of the Year” για το 2003 απένειμε στην Tράπεζα Πειραιώς το έγκριτο περιοδικό “The Banker”, που εκδίδουν οι Financial Times.

Για το 2003, το εν λόγω περιοδικό απένειμε τη διάκριση “Bank of the Year” σε τράπεζες από 106 κράτη, σε σύνολο 340 τραπεζών που προεπιλέχθηκαν και συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πειραιώς, η ειδική κριτική επιτροπή του περιοδικού, εκτός από τα οικονομικά στοιχεία, την κερδοφορία και την αποτελεσματικότητα κάθε τράπεζας, έλαβε υπόψη του μια σειρά ποιοτικών παραγόντων και κριτηρίων για να καταλήξει στην απόφασή του, όπως τεχνολογικές καινοτομίες και πρωτοβουλίες, επιχειρησιακά επιτεύγματα και συνολική στρατηγική.

Ο ανταγωνισμός για την Ελλάδα περιελάμβανε τη συμμετοχή των μεγαλύτερων τραπεζών –όπως αναφέρθηκε - και επιλέχθηκε η Τράπεζα Πειραιώς λόγω της ανάκαμψης της κερδοφορίας της, τις εξαγορές άλλων τραπεζών, την επιτυχή ενσωμάτωση αυτών στον Όμιλο, τις στρατηγικές της συμμαχίες, καθώς και υπεροχή της στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχ.Σάλλας, ευχαρίστησε τους ανθρώπους του «Τhe Banker” για τη διάκριση αυτή και δήλωσε οτι “η διοίκηση είναι προσηλωμένη στη συνεχή ανάπτυξη των μεγεθών της τράπεζας, σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Το “κλειδί” για μάς είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη και των συμφερόντων των μετόχων μας” τόνισε.

Το Βραβείο «Τράπεζα της Χρονιάς 2003 για την Ελλάδα», παρέλαβε χθες σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε στο Λονδίνο ο κ. Γεώργιος Μυλωνάς, Γενικός Διευθυντής και Group Treasurer, ενώ παρέστησαν οι κ.κ. Γεώργιος Μάντακας, Δ/ντής Διεθνών Δραστηριοτήτων και Γιάννης Κυριακόπουλος, Γενικός Δ/ντής της Τράπεζας Πειραιώς στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς, από την ίδρυσή του το 1926 και για 77 χρόνια, το “The Banker” αποτελεί μια έγκυρη πηγή της παγκόσμιας οικονομικής και τραπεζικής κοινότητας, συνεισφέροντας στην αντικειμενική πληροφόρηση και ενημέρωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα