Ιταλία : Σε ύφεση η οικονομία το β' τρίμηνο

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2003 14:02

Την ολίσθηση σε ύφεση, της υπ' αριθμόν τρία οικονομίας της ευρωζώνης, το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου του 2003, για πρώτη φορά από το 1992, επιβεβαίωσαν τα οριστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ιταλική στατιστική υπηρεσία Istat.

O συνδυασμός της ασθενούς εσωτερικής ζήτησης (αύξηση της κατανάλωσης μόνο κατά 0,3%), της πτώσης των εξαγωγών (αύξηση κατά μόλις 0,5%) και της μείωσης των επενδύσεων (πτώση κατά 1,4%), οδήγησαν σε μείωση κατά 0,1% το ιταλικό ΑΕΠ, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο φέτος.

Σε ετήσια βάση, το ιταλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% ενώ και τα δύο στοιχεία ήσαν αυτά τα οποία είχαν δοθεί και κατά την προκαταρκτική εκτίμηση.

H Ιταλία, είναι η τρίτη χώρα της ευρωζώνης της οποίας η οικονομία επιβεβαιώθηκε ότι εισήλθε σε ύφεση μετά τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Παρ' όλα αυτά η eβδομάδα αυτή, επεφύλαξε μία «αχτίδα ελπίδας», για τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας, καθώς η εμπιστοσύνη των Ιταλών επιχειρηματιών ενισχύθηκε τον Αύγουστο στα υψηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα