Νέα πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2003 18:49
UPD:18:51

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραψαν και σήμερα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά από μία σειρά αποθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων και τη νέα υποχώρηση των αγορών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/10/822206.htm .

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.252,1 μονάδες μειωμένος κατά 0,3%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.328,7 μονάδες με απώλειες 1,4%, ενώ στη Φρανκφούρτη, σχεδόν δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 1,9%, στις 3.526,9 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε και σήμερα ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών στον απόηχο της χθεσινής προειδοποίησης της Nokia σχετικά με τα έσοδά της στο τρίτο τρίμηνο. Οι επενδυτικοί οίκοι UBS και HSBC προχώρησαν σήμερα σε υποβάθμιση της αξιολόγησής τους για τη φινλανδική μετοχή. Η μετοχική τιμή της γαλλικής Alcatel έκλεισε με απώλειες άνω του 5%.

Σημαντική πτώση, της τάξεως του 2,5%, σημείωσε και η μετοχή της Accor. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Motel 6 και Red Roof Inn προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι η κερδοφορία της θα μειωθεί φέτος κατά 29%.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν επίσης οι μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας μετά την είδηση ότι η αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών Texas Instruments αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της σε ό,τι αφορά την κερδοφορία και τις πωλήσεις της στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο τίτλος της γαλλο-ιταλικής εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics υποχώρησε κατά 4,4%.

Απώλειες κατέγραψε τέλος και η μετοχή της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 394 εκατ. ευρώ έναντι 404 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα