Hellas Can: Απέτυχε η δημόσια προσφορά-Επιστρέφει τις μετοχές στους μετόχους

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003 14:42

Τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης για την απόκτηση κινητών αξιών της Ηellas Can Βιομηχανία Ειδών Συσκευασίας Α.Ε. έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η διοίκηση της εταιρείας. Στη σχετική επιστολή της Hellas Can προς τις χρηματιστηριακές αρχές αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 19 της υπό στοιχεία 2/258/05.12.2002 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (στο εξής η "Απόφαση"), η Société de Participations CarnaudMetalbox Investments SAS (στο εξής ο 'Προτείνων') με την παρούσα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με τα αποτελέσματα της προαιρετικής δημόσιας πρότασης (στο εξής η 'Δημόσια Πρόταση') που απηύθυνε για την απόκτηση 6,547,345 κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρείας HELLAS CAN Βιομηχανία Ειδών Συσκευασίας Α.Ε. (στο εξής η 'Εταιρεία'), οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 27,21% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (στο εξής οι "Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης"), ως εξής:

1. Η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης ξεκίνησε την 17η Ιουλίου 2003 και ολοκληρώθηκε την 10η Σεπτεμβρίου 2003 (στο εξής η "Περίοδος Αποδοχής"), όπως προβλέπεται στο Πληροφοριακό Δελτίο, που τέθηκε στη διάθεση του κοινού την 15η Ιουλίου 2003.

2. Κατά την τελευταία ημέρα της Περιόδου Αποδοχής:

(α) ο Προτείνων κατείχε άμεσα 520.010 μετοχών της Εταιρείας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 2,16% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και

β) η μητρική εταιρεία του Προτείνοντος, δηλαδή η Société de Participations CarnaudMetalbox S.A. (στο εξής η 'SPC') κατείχε 17.515.155 μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 72,79% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Συνεπώς, κατά την τελευταία ημέρα της Περιόδου Αποδοχής, ο Προτείνων και η SPC κατείχαν συνολικά 18.035.165 μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 74,95% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

3. Ο αριθμός των προσφερόμενων μετοχών, για τις οποίες κατατέθηκαν από μετόχους της Εταιρείας δηλώσεις αποδοχής, προστιθέμενος με τον αριθμό των μετοχών της Εταιρείας που κατέχονται από τον Προτείνοντα και την SPC, δεν πληροί την προϋπόθεση που τίθεται στην παράγραφο 2.11 του Πληροφοριακού Δελτίου και συνεπώς η Δημόσια Πρόταση παύει να ισχύει.

4. Οι Προσφερόμενες Μετοχές θα επιστραφούν στους μετόχους της Εταιρείας που τις προσέφεραν σύμφωνα με το εδάφιο Γ της παραγράφου 2.17 του Πληροφοριακού Δελτίου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα