Μικρή άνοδος στη Ν.Υ.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003 17:01

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν από την αρχή της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ορισμένα ενθαρρυντικά νέα από το χώρο των επιχειρήσεων επισκιάζουν τα ανησυχητικά στοιχεία για την ανεργία.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας σημείωσαν απρόσμενη αύξηση σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο ανερχόμενες στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Στις 17:49 (ώρα Ελλάδος) o δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.429 μονάδες αυξημένος οριακά κατά 0,10% και ο Νasdaq στις 1.831,26 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,49%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο χώρο της τεχνολογίας με τη μετοχή της Adobe Systems να ενισχύεται σημαντικά κατά 8,64%. Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης αύξηση της τριμηνιαίας κερδοφορίας της που ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς.

Θετικό αντίκτυπο είχε επίσης η ανακοίνωση της εταιρείας ημιαγωγών TriQuint ότι οι πωλήσεις τριμήνου θα υπερβούν τις αρχικές προβλέψεις.

Ανοδικά κινούται αυτή την ώρα και οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,118 δολάρια.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εμφανίζονται πάντως επιφυλακτικοί ως προς τη δυνατότητα διατήρησης της ανοδικής τάσης επικαλούμενοι την αναζωπύρωση των ανησυχιών σχετικά με το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων μετά την «επανεμφάνιση» του Οσάμα μπιν Λάντεν http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/11/822422.htm .

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό για την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων που μπορεί να είναι ''περισσότερο φονικές από αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου 2001''.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα