EFG Eurobank: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Επενδύσεις Αναπτύξεως

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003 17:47

Τη συγχώνευση της EFG Eurobank Ergasias με την εταιρεία Επενδύσεις Αναπτύξεως, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, ενέκρινε σήμερα η γενική συνέλευση της EFG Eurobank Ergsias.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την έγκριση του σχεδίου συγχώνευσης και από τη συνέλευση των μετόχων της Επενδύσεις Αναπτύξεως και τη σχετική καταχώρηση των αποφάσεων στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών.

Επίσης, η γ.σ. της EFG Eurobank Ergasias απεφάσισε τη συνέχιση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, με σκοπό τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής. Οι αγορές θα μπορούν να γίνουν εντός των επόμενων δώδεκα μηνών μέχρι του συνολικού αριθμού που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των μετοχών της τράπεζας.

Η τράπεζα στις 4/9/2003 κατείχε 7.826.058 ίδιες μετοχές, με μέση τιμή κτήσεως 13,68 ευρώ ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύουν το 2,49% του μετοχικού κεφαλαίου, ποσοστό που μειώνεται στο 1,82% δεδομένου ότι 2.088.749 από τις μετοχές αυτές ακυρώνονται κατά τη διαδικασία απορροφήσεως της Επενδύσεις Αναπτύξεως, προκειμένου να μην υπάρξει τελικά αύξηση του αριθμού μετοχών της τράπεζας.

Οι νέες αγορές ιδίων μετοχών -μέχρι 5 εκατ.- θα διενεργηθούν στο διάστημα από 23 τρέχοντος μηνός μέχρι τέλους του έτους, με ανωτάτη τιμή 27,09 ευρώ ανά μετοχή και κατωτάτη τιμή 5,00 ευρώ ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα