Απ. Φωτιάδης: Αποδείξεις θα εκδίδουν τα ταξί από 1/1/2004

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003 18:31

Αποδείξεις θα εκδίδουν τα ταξί από 1/1/2004, ενώ άμεσα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα έκδοσης αποδείξεων και από τα πρατήρια καυσίμων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης σε εκδήλωση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από 1/1/2004 ο υπολογισμός του καθαρού εισοδήματος των εκμεταλλευτών ταξί θα γίνεται με βάση τα έσοδα-έξοδα, οπότε θα υποχρεούνται να τηρούν λογιστικά βιβλία και επομένως να εκδίδουν αποδείξεις.

Η απόδειξη θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Στοιχεία οχήματος-εκμεταλλευτή, σταθερά ταξιμέτρου, ημερομηνία-ώρα, ταρίφα 1 ή 2, αναμονή, χιλιομετρική απόσταση, πρόσθετες επιβαρύνσεις κλπ. Υποχρεωτικά θα φέρουν ταξίμετρο εγκεκριμένου τύπου τα ταξί Αθηνών-Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Για τα πρατήρια καυσίμων, η απόδειξη θα εκδίδεται αυτόματα χωρίς κανένα χειρισμό και, εφόσον αναγράφεται σε αυτή ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου χειρόγραφα, επέχει θέση τιμολογίου.

Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί τέσσερα μοντέλα φορολογικών ταμειακών μηχανών, οι οποίες θα συνδέονται με τις αντλίες πετρελαίου. Αυτές αναμένεται να χρησιμοποιηθούν από περίπου 6.000 επιχειρήσεις και πρατήρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα