Κάτω από τα 1,12 δολάρια το ευρώ

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2003 10:52

MIKΡH πτώση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου κατά τις πρωινές συναλλαγές στη χρηματαγορά του Λονδίνου.

Η ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος αποδίδεται στη χθεσινή άνοδο των μετοχικών αξιών στη Wall Street – η οποία αυξάνει τη ζήτηση για δολάρια – καθώς και στις αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 1,2%, ενώ ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου Μίσιγκαν εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο στις 90,4 μονάδες από 89,3 μονάδες τον Αύγουστο. Τα παραπάνω στοιχεία είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).

Πάντως, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες σχετικά με την ανεργία ήταν για μία ακόμη φορά αποθαρρυντικά με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας να ανέρχονται σε 422.000 αυξημένες κατά 3.000 σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε παράλληλα και νέα - μικρή έστω - διόγκωση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας στα 40,3 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Από την άλλη πλευρά, αρνητικό αντίκτυπο για την πορεία του ενιαίου νομίσματος είχε η απρόσμενη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική στατιστική υπηρεσία INSEE, η παραγωγή των γαλλικών βιομηχανιών μειώθηκε κατά 0,3% σε σχέση με τον Ιούνιο έναντι αύξησης 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στις 10:39 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,1182 δολάρια έναντι 1,1188 δολαρίων αργά χθες το απόγευμα.

Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη ήταν 1,12170 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα