Νηρέας: Συμμετοχή στην ίδρυση εταιρείας στο Ομάν

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2001 18:44

Στην ίδρυση νέας εταιρείας μεταποίησης και εμπορίας ιχθυηρών με έδρα το Ομάν θα συμμετάσχει η εταιρεία Νηρεύς. Η σχετική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου 2001 και η επωνυμία της εταιρείας θα είναι Οcean Fish Of Oman.

Η συμμετοχή της Νηρεύς στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε ποσοστό 35% επί του συνόλου, το δε ύψος του μετοχικού κεφαλαίου της υπό σύσταση εταιρείας θα ανέλθει στα 500,000 ριάλια Ομάν (489 εκατ. δρχ.).

Το υπόλοιπο 65% του μετοχικού κεφαλαίου θα καλύψουν δύο εταιρείες με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η International Fish Farming Company, στην οποία η Νηρεύς έχει ποσοστό 5% και η εταιρεία Cyclone L.LC.

Η Νηρεύς θα καταβάλλει συνολικά για την συμμετοχή της 175,000 ριάλια Ομάν. Εκ του ως άνω συνολικού ποσού της αξίας συμμετοχής, ποσό 122,500 ριαλιών, δηλαδή 119 εκατ. δρχ., καταβλήθηκε ήδη από τη Νηρεύς για την εξαγορά ενεργητικού εταιρείας με έδρα το Ομάν (της εταιρείας Αl Mayar) από κοινού με τους δύο άλλους συνιδρυτές της υπό σύσταση εταιρείας και με την ίδια αναλογία ως προς το συνολικό τίμημα εξαγοράς, δηλαδή 35% του τιμήματος από τη Νηρεύς, 35% από την International Fish Farming Company και 30% από την Cyclone L.LC.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα