Oριακές απώλειες στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2003 11:53

ΟΡΙΑΚΗ πτώση σημειώνει από την αρχή της συνεδρίασης ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Πιέσεις ασκούνται στο χρηματοοικονομικό κλάδο, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στους τομείς υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.

Στις 11:47 (ώρα Ελλάδος) ο Xetra DAX είχε διαμορφωθεί στις 3.566,15 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,02%. Νωρίτερα υποχώρησε μέχρι τις 3.552,22 μονάδες.

Η μετοχική τιμή της HypoVereinsBank καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,15%. Πτώση σημειώνουν επίσης οι τίτλοι της Deutsche Bank και της Commerzbank.

Στον αντίποδα, αξιόλογα κέρδη (1,71%) καταγράφει η μετοχή της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies.

Ώθηση στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας σε ολόκληρη την Ευρώπη δίνει η σημαντική χθεσινή άνοδος του Nasdaq καθώς και η είδηση ότι η ολλανδική Philips αναθεώρησε προς τα πάνω την αρχική της εκτίμηση σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις μικροεπεξεργαστών στο τρίτο τρίμηνο.

Η ολλανδική εταιρεία επανέλαβε παράλληλα ότι στο τέταρτο τρίμηνο οι δραστηριότητές της στον τομέα των μικροεπεξεργαστών θα επανέλθουν στην κερδοφορία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα