Σημαντικές απώλειες στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2003 17:21
UPD:18:30

ΕΝΤΟΝΑ πτωτικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης μετά τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Μίσιγκαν υποχώρησε το Σεπτέμβριο στις 88,2 μονάδες από 89,3 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδό του στις 90,4 μονάδες.

Η εξασθένηση της εμπιστοσύνης των αμερικανών καταναλωτών στην οικονομία της χώρας τους αποδίδεται κυρίως στην αύξηση που σημειώνει ο αριθμός των ανέργων παρά την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η παραπάνω ανακοίνωση για την καταναλωτική εμπιστοσύνη έρχεται να προστεθεί στην είδηση ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 0,6% έναντι αύξησης 1,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στις 17:06 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Xetra DAX είχε διαμορφωθεί στις 3.487,02 μονάδες – κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας – καταγράφοντας σημαντικές απώλειες της τάξεως του 2,24%.

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω δείκτης έχει κινηθεί πτωτικά σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς, οι οποίοι μέχρι αργά το μεσημέρι κινούνταν ανοδικά.

Aπό το σύνολο των 30 μετοχών που συγκροτούν τον γερμανικό δείκτη μόνο τέσσερις κινούνται ανοδικά. Τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 5%, σημειώνει η μετοχή της γερμανικής εταιρείας επαγγελματικού λογισμικού SAP στον απόηχο των αποτελεσμάτων της ομοειδούς αμερικανικής επιχείρησης Oracle.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα