Coca-Cola 3Ε: Ολοκλήρωση διάθεσης ομολόγων αξίας 900 εκ. δολ.

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2003 18:21
UPD:18:22

Ολοκληρώθηκε, με υπερκάλυψη, η διάθεση, μέσω της Coca-Cola HBC Finance B.V., ομολόγων αξίας 900 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε δύο σειρές, ανακοίνωσε η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε.

Η πρώτη σειρά αντιστοιχεί σε συνολικό κεφάλαιο 500 εκατομμυρίων δολαρίων με λήξη το 2013 και επιτόκιο 5,125%, ενώ η δεύτερη σειρά ομολόγων αντιστοιχεί σε συνολικό κεφάλαιο 400 εκατομμυρίων δολαρίων με λήξη το 2015 και επιτόκιο 5,500%.

Η έκδοση αξιολογήθηκε με βαθμό A3 (σταθερό) από την Moody's and A (σταθερό) από την S&P. Τα έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε., καθώς και για την αναχρηματοδότηση ορισμένων υφισταμένων βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων.

Τα ομόλογα θα διατεθούν:

- εντός των ΗΠΑ, προς εγκεκριμένους θεσμικούς αγοραστές, βάσει της αμερικανικής χρηματιστηριακής νομοθεσίας

- και εκτός των ΗΠΑ, μέσω εξωχώριων συναλλαγών.

Υπενθυμίζεται ότι η Coca-Cola Τρία Εψιλον είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της The Coca-Cola Company παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε 26 χώρες. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Αθήνας (ΧΑ:EEEK), του Λονδίνου (LSE:CCB) και της Αυστραλίας (ASX:CHB). Οι αμερικανικοί αποθετήριοι τίτλοι (ADRs) διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE:CCH).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα