O Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας επεκτείνεται στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2003 18:23

Η Atlantic Bank of New York, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας η οποία δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά του στοιχείων ενεργητικού του καταστήματος της κορυφαίας Ιρλανδικής Τράπεζας, ΑΙΒ, στο 405 Park Avenue της Νέας Υόρκης.

Η εν λόγω εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου της ΕΤΕ, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας του και στην περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του στην ιδιαίτερα απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για ένα κατάστημα τοποθετημένο στην καρδιά του Μανχάτταν, με πολυετή παρουσία και καταθέσεις που ξεπερνούν τα $ 210 εκατ.. Η ενσωμάτωση του παραπάνω καταστήματος θα δώσει στην Αtlantic Bank τη δυνατότητα διεύρυνσης της πελατειακής της βάσης, με παράλληλη ενίσχυση των δραστηριοτήτων της σε τομείς όπως οι εργασίες λιανικής τραπεζικής και οι χορηγήσεις προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με την απόκτηση του καταστήματος της ΑΙΒ, η θυγατρική τράπεζα της ΕΤΕ αριθμεί πλέον 21 καταστήματα, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται και το άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων στην πόλη της Ν. Υόρκης. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με την εξαγορά του εν λόγω καταστήματος το σύνολο του ενεργητικού της Atlantic Bank of New York ξεπερνάει τα $3 δις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα