Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2003 13:49

ΟΡΙΑΚΕΣ μεταβολές σημειώνουν σήμερα οι προθεσμιακές τιμές επί των δεικτών Dow Jones και Nasdaq, μία ημέρα μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/17/824163.htm .

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της αγοράς πως η Fed θα επιδιώξει να πείσει ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα για αρκετό διάστημα ακόμη, στην προσπάθεια που καταβάλλει να τονώσει την εύθραυστη οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για τις ανεγέρσεις νέων κατοικιών, οι οποίες εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 2% τον Αύγουστο.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών επιδόσεων, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της FedEX για το πρώτο οικονομικό της τρίμηνο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, τα κέρδη της υπ΄ αριθμόν ένα εταιρείας ταχυμεταφορών στον κόσμο αυξήθηκαν στα 57 σεντς ανά μετοχή έναντι 52 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Πριν από την έναρξη των συναλλαγών θα ανακοινωθούν επίσης τα αποτελέσματα των εταιρειών Best Buy και Circuit City.

Στις 13:28 (ώρα Ελλάδος) η προθεσμιακή τιμή στο δείκτη Dow Jones σημείωνε άνοδο της τάξεως των 3 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα η προθεσμιακή τιμή στο Nasdaq υποχωρούσε κατά 1,5 μονάδες.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης τα κέρδη έχουν περιοριστεί ελαφρώς, ενώ το ευρώ ξεπέρασε και πάλι το επίπεδο των 1,12 δολαρίων.

Στις 13:27 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου βρισκόταν στα 26,06 δολάρια ενισχυμένη κατά 0,27% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq ενισχύθηκαν σημαντικά κατά 1,25% και 2,25% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα