Κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Shell

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 15:51

Κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell για το δ’ τρίμηνο της χρήσης της, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην πτώση της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

REUTERS

Τα τριμηνιαία κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού σημείωσαν άνοδο στα 7,3 δισ. δολάρια, από 6,5 δισ. δολάρια, ωστόσο, είναι 400 εκατ. δολάρια χαμηλότερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές. Ανασταλτικά για την κερδοφορία του ομίλου λειτούργησαν οι δραστηριότητες γεωτρήσεων και της εξόρυξης στις ΗΠΑ.

Ώθηση έδωσαν, ωστόσο, στα αποτελέσματα η ισχυρή κερδοφορία του τομέα διυλιστηρίων του ομίλου, ο οποίος κατέγραψε κέρδη 1,2 δισ. δολαρίων έναντι ζημιών 278 εκατ. δολαρίων το ίδιο διάστημα πέρσι.

Για το σύνολο του 2012, τα κέρδη της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας στην Ευρώπη υποχώρησαν στα 27 δισ. δολάρια από 28,6 δισ. δολάρια που ήταν το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τον Πίτερ Βόζερ, διευθύνοντα σύμβουλο της Shell, το 2012 ήταν ένα έτος «μετωπικών ανέμων». Ωστόσο, σημείωσε ότι «η Shell κατόρθωσε να εφαρμόσει μία στρατηγική που οι άλλοι δύσκολα μπορούν να μιμηθούν».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα