Μ. Σάλλας: Η Πειραιώς θα πετύχει 10% συμμετοχή των ιδιωτών στην ΑΜΚ

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 11:52
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Τη βεβαιότητά του, ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα πετύχει να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της, Μιχάλης Σάλλας.

Όλες οι ενδείξεις αλλά και οι κινήσεις της διοίκησης οδηγούν στην εκτίμηση αυτή, είπε ο κ. Σάλλας κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Βάσει του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης που περιλαμβάνει το μνημόνιο, οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου, εκδίδοντας νέες μετοχές και επιπλέον μετατρέψιμα ομόλογα - τα γνωστά CoCos.

Οι ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει να καλύψουν τουλάχιστον το 10% της αύξησης κεφαλαίου μέσω της έκδοσης νέων μετοχών, ώστε οι τράπεζες να παραμείνουν ιδιωτικές και να μην καταλήξουν στο κράτος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της έκτακτης γενικής συνέλευσης, ο κ. Σάλλας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες θα αποτελέσουν μοχλό για την επανεκκίνηση για την ανάπτυξη της χώρας.

Εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμηση ότι οι τράπεζες θα είναι σε θέση να βγουν ξανά στις διεθνείς αγορές μέσα στο καλοκαίρι.

Παρατήρησε επίσης ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει ριζικά τους τελευταίους μήνες, με ό,τι θετικό συνεπάγεται για την πορεία της οικονομίας. To κλίμα είναι πολύ ευνοϊκότερο σήμερα, η διάφορα σε σχέση με μόλις πριν μερικούς μήνες είναι μέρα με τη νύχτα, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα