Κίνδυνος για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων

Κυβερνητική παρέμβαση ζητεί ο ΠΣΕ
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2003 12:06

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γεωτεχνικών υπαλλήλων, προκαλούν έντονες ανησυχίες στον εξαγωγικό κόσμο, δεδομένου ότι θα πλήξει ανεπανόρθωτα τόσο την ανταγωνιστικότητα των εξαγόμενων αγροτικών προϊόντων, όσο και την αξιοπιστία των εξαγωγικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Αυτό επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) σε επιστολή του προς τους υπουργούς Γεωργίας και Οικονομίας & Οικονομικών, συμπληρώνοντας, ότι, ειδικότερα για τα εποχιακά και ευπαθή προϊόντα, οι συνέπειες θα είναι ιδιαίτερα καταστροφικές.

Εν όψει των κινδύνων αυτών, αλλά και των επιπτώσεων που θα προκληθούν στις εξαγωγές και στην εθνική οικονομία γενικότερα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων ζητεί την άμεση παρέμβασή των αρμόδιων υπουργών, ώστε σε συνεργασία με τους γεωτεχνικούς υπαλλήλους να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παραγωγική και εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξει λύση, θα πρέπει να δοθεί έγκαιρα εντολή στις κατά τόπους Τελωνειακές Αρχές να δέχονται μια υπεύθυνη δήλωση του εξαγωγέα περί της καταλληλότητας των προϊόντων.

Η λύση αυτή, έχει δοθεί σε παρόμοιες απεργιακές κινητοποιήσεις στο παρελθόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα