Πτώση στη Wall Street

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 23:36

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη εξαιτίας της συρρίκνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, συρρίκνωση 0,1% παρουσίασε η αμερικανική οικονομία το δ’ τρίμηνο του 2012, σε ετήσια βάση, εξαιτίας της περικοπής των αμυντικών δαπανών και της μείωσης των αποθεμάτων των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

REUTERS

Είναι η πρώτη φορά που μειώνεται το αμερικανικό ΑΕΠ, μετά το β’ τρίμηνο του 2009, όταν οι ΗΠΑ βρίσκονταν ακόμη σε ύφεση.

Την ίδια ώρα, τη στρατηγική της επιθετικής χαλάρωσης συνεχίζει η Federal Reserve, εξαιτίας των κινδύνων για την ανάπτυξη. Μετά τη διήμερη συνέδριασή της, ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τις αγορές χρεογράφων εξασφαλισμένων με στεγαστικά δάνεια και κρατικώνομολόγων, ύψους 85 δισ. δολ., μηνιαίως, χωρίς να διευκρίνισει μέχρι πότε θα διαρκέσει το πρόγραμμα.

Παράλληλα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα κοντά στο μηδέν, για όσο διάστημα η ανεργία παραμένει πάνω από 6,5%.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Boeing και Intel ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Exxon και Cisco.

O δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,32% στις 13.910,42 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με πτώση 0,39% στις 1.501,96 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,36% στις 3.142,31 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα