Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2003 14:24

ΟΡΙΑΚΕΣ μεταβολές αναμένεται να σημειώσουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγώνοι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, όπως προοιωνίζονται οι προθεσμιακές τιμές επί των δεικτών Dow Jones και Nasdaq.

Στις 14:01 (ώρα Ελλάδος) η προθεσμιακή τιμή στο δείκτη Dow Jones σημείωνε ανεπαίσθητη άνοδο της τάξεως της μίας μονάδας, ενώ η προθεσμιακή τιμή στο Nasdaq υποχωρούσε κατά 3,5 μονάδες.

To θέμα που κυριαρχεί είναι η παραίτηση του προέδρου του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης Ντικ Γκράσο μετά το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με τις αποδοχές ύψους 140 εκ. δολαρίων που επρόκειτο να λάβει http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/18/824597.htm .

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, την εβδομάδα μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου οι εν λόγω αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 410.000 από 422.000 το προηγούμενο επταήμερο παραμένοντας ωστόσο πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 400.000.

«Οι επενδυτές περιμένουν να δουν τα στοιχεία για την ανεργία, προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση. Υπάρχει ανησυχία ότι η αγορά εργασίας δεν βελτιώνεται. Η αύξηση της ανεργίας υπονομεύει την εύθραυστη ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε ξένος αναλυτής σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Στις 17:00 θα ανακοινωθεί ο δείκτης βασικών οικονομικών δεικτών του Conference Board για το μήνα Αύγουστο. Εκτιμάται ότι ο παραπάνω δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,4%.

Τέλος, στις 19:00 η oμοσπονδιακή τράπεζα της πολιτείας της Φιλαδέλφεια ανακοινώνει στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των εταιρικών επιδόσεων, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της επενδυτικής τράπεζας Bear Sterns, ενώ μετά το τέλος των συναλλαγών θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών χειρός Palm και της εταιρείας αθλητικού εξοπλισμού Nike.

Στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχώρησαν οριακά κατά 0,23% και 0,22% αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης οι κυριότεροι δείκτες σημειώνουν μικρή άνοδο, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1272 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα