ΣΕΒ: Γέφυρα μόνιμου επιχειρηματικού διαλόγου με το Κατάρ

Υπεγραφη η συμφωνία για την ίδρυση Συμβουλίου
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 14:20

Γέφυρα μόνιμου επιχειρηματικού διαλόγου με οικονομικούς παράγοντες της αραβικής χώρας επιδιώκει να θεμελιώσει ο ΣΕΒ, με την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας Κατάρ, η συμφωνία για την οποία υπεγράφη σήμερα στη Ντόχα, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου σε συνεννόηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κατάρ, που όπως επισημαίνει ο ΣΕΒ θα συμβάλει στο «άνοιγμα» σε μία αραβική χώρα «που συγκεντρώνει τεράστια κεφάλαια και της οποίας ο επενδυτικός προσανατολισμός περιλαμβάνει και την Ελλάδα».

«Είμαστε αποφασισμένοι να ανακινήσουμε το ενδιαφέρον ξένων μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων στη χώρα μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, με την παρουσία τους εδώ δηλώνουν έτοιμες να προχωρήσουν σε επιχειρηματικά σχέδια που θα αποδώσουν ουσιαστικά οφέλη, θα δημιουργήσουν δουλειές και νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας ο πρόεδρος του ΣΕΒ-Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων κ. Θανάσης Λαβίδας.

Ήδη, όπως είπε, οι πρώτες επαφές είναι αισιόδοξες, ενώ ο ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων θα αναλάβει τη διοργάνωση επίσκεψης καταριανών ομίλων στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο του Κατάρ είναι ο κεντρικός επιχειρηματικός φορέας της χώρας και περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες εταιρείες και επενδυτικά funds του Κατάρ.

Από ελληνικής πλευράς μέλη του Συμβουλίου είναι, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, μερικές από τις μεγαλύτερες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις της χώρας που είναι σε θέση να γίνουν εταίροι σε συμπράξεις, κοινές επενδύσεις και άλλα αναπτυξιακά έργα.  

Ειδικότερα, μετέχουν 22 ελληνικές εταιρείες από το χώρο των κατασκευών, της ενέργειας, της βαριάς βιομηχανίας, των δομικών υλικών, της πληροφορικής, της φαρμακοβιομηχανίας, της ένδυσης, του χρηματοπιστωτικού τομέα, της παροχής νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα