Εργο στη Σερβία ανέλαβε η European Profiles

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2003 20:20

Η ελληνική παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του Ομίλου Q&R, European Profiles, ανέλαβε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού την αναμόρφωση τoυ συστήματος της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Σερβία.

Το έργο χρηματοδοτείται με 3.500.000 ευρώ από το πρόγραμμα Phare Cards της Eυρωπαϊκής Ενωσης, έχει διάρκεια 24 μήνες και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του ΟΕΕΚ, της γαλλο-αμερικανικής εταιρείας συμβούλων Louis Berger και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Το βασικό αντικείμενο του είναι ο εκσυγχρονισμός τoυ συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης της Σερβίας και περιλαμβάνει την επεξεργασία μιας ευρύτερης στρατηγικής για την επαγγελματική κατάρτιση, την δημιουργία και εφαρμογή νέων σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών, την εκπαίδευση των καθηγητών και τον εκσυγχρονισμό των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εκτός αυτών, προβλέπει τη διαχείριση ενός πρόσθετου κονδυλίου ενός εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση καινοτόμων δράσεων κατάρτισης που θα υλοποιηθούν από τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, καθώς και την ανάπτυξη προδιαγραφών για αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής των Κέντρων Κατάρτισης για τα οποία θα διατεθεί ποσό 5,5 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΟΥΑΛ



Σχολιασμένα