Μέτρα για την τόνωση της οικονομίας ετοιμάζει ο Ραχόι

Ο ισπανός πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το πακέτο στις 20/2
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 22:01
REUTERS/SERGIO PEREZ

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φορολογικές ελαφρύνσεις για νέους επιχειρηματίες. Στη φωτογραφία η επιχειρηματική ζώνη της Μαδρίτης, γνωστή και ως «Οι τέσσερις πύργοι».

Δέσμη μέτρων, κυρίως φοροαπαλλαγών για νέους επιχειρηματίες, ετοιμάζει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι σε μια προσπάθεια να τονωθεί η ισπανική οικονομία.

REUTERS

 Ο ισπανός πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει τα μέτρα για την οικονομία στις 20 Φεβρουαρίου κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, σε μια προσπάθεια ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών μετά την εκτεταμένη περικοπή των δημόσιων δαπανών και των πολιτικών λιτότητας.

«Πρόκειται για σχέδιο επί μέρους πολιτικών, εστιασμένων σε συγκεκριμένους τομείς», δήλωσε μια εκπρόσωπος του Ραχόι, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα σε μικρές εξαγωγικές εταιρείες, εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και δημιουργία πιστώσεων για επιχειρήσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης.

Η υπουργός Εργασίας Φατίμα Μπάνιεθ δήλωσε ότι νέοι επιχειρηματίες, γυναίκες κάτω των 35 και άνδρες κάτω των 30, που θέλουν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση θα καταβάλλουν μειωμένες εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ραχόι επεσήμανε ότι το δημόσιο έλλειμμα - περίπου 7% του ισπανικού ΑΕΠ στα τέλη του 2012 - εμποδίζει κάθε δημόσια επένδυση ενώ κάλεσε τη Γερμανία και άλλες κυβερνήσεις που διαθέτουν κεφάλαια να προωθήσουν επενδύσεις στη χώρα του.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα