Στο Κατάρ την Τρίτη ο Πρωθυπουργός

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 11:03
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Το Κατάρ επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με στόχο την προώθηση - ανάπτυξη συνεργασιών για επενδύσεις, αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Τον κ. Σαμαρά αναμένεται να συνοδεύσουν κορυφαία στελέχη και βασικοί μέτοχοι 43 εταιρειών και τριών φορέων, οι οποίοι αποτελούν τον κορμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η Αθήνα επιδιώκει την αναθέρμανση των σχέσεων με τη Ντόχα μετά την αποχώρηση των Καταριανών από το διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο στις 19.00 με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και στη συνέχεια θα υπογράψουν πολιτιστική συμφωνία.
 

Την Τετάρτη στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Εμίρη του Κατάρ. Ακολούθως, ο ΣΕΒ και το Επιμελητήριο του Κατάρ, παρουσία του κ. Σαμαρά, θα υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας και θα ακολουθήσει γεύμα από τους άραβες επιχειρηματίες.

Πριν την αναχώρησή του από το Κατάρ, το βράδυ της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.

Στη Ντόχα πλήθος ελλήνων επιχειρηματιών

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, μεταξύ των επιχειρηματιών και στελεχών ελληνικών εταιρειών που θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό είναι: ο ιδιοκτήτης της Lavipharm, επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ Θανάσης Λαβίδας, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος, ο πρόεδρος της κατασκευαστικής ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ακτωρ Δημήτρης Καλλιτσάντσης, οι εφοπλιστές Βαγγέλης Μαρινάκης, Νίκος Τσάκος, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο ιδιοκτήτης της εταιρεία Χαλυβουργία Ελλάδος Νίκος Μάνεσης, ο ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ο Βασίλης Αποστολόπουλος από τη διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος της Τιτάν κ.ά.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα