S&B: Σε συζητήσεις με τη Rhône Capital

Άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 10:40

Σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη Rhône Capital και συγκεκριμένες συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες βρίσκονται ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μέλη της οικογένειάς του και ελεγχόμενες από αυτούς εταιρείες, με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας βάσει της οποίας η Delphi Luxembourg Holdings θα υποβάλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Rhône αποτελεί διεθνή εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων με σημαντική επενδυτική εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, δραστηριοποιούμενων μεταξύ άλλων, στην εξορυκτική και μεταλλευτική αγορά.

Με βάση τους υπό συζήτηση όρους, οι μετοχές των μετόχων (που κατέχονται άμεσα ή έμμεσα από αυτούς και αντιπροσωπεύουν συνολικά περίπου το 61% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της S&B) δεν θα προσφερθούν στο πλαίσιο της υποχρεωτικής πρότασης, με την πρόθεση οι μέτοχοι να παραμείνουν μέτοχοι πλειοψηφίας. Εφόσον μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής πρότασης, αποκτηθεί ποσοστό μετοχών της S&B που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου, θα ακολουθήσει άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) προκειμένου αμέσως μετά να ζητηθεί η διαγραφή της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η έδρα της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά παραμένει στην Ελλάδα, τονίζει η S&B στην ανακοίνωσή της.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, εφόσον επιτευχθεί και καταρτισθεί η συμφωνία, η υποχρεωτική πρόταση θα υποβληθεί με προσφερόμενο τίμημα σε μετρητά ποσού 5,80 ευρώ ανά μετοχή.

Διευκρινίζεται πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των μετόχων και της Rhône εντός των αμέσως επομένων ημερών, θα ακολουθήσει αμέσως σχετική ανακοίνωση.

Άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης

Μετά την ανακοίνωση της S&B, το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας, καθώς και των προϊόντων δανεισμού με υποκείμενο τον τίτλο της εταιρείας, από σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα