EMI : Προσφορά για την εξαγορά της Warner Music

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2003 11:42
UPD:11:54

Σε συνομιλίες, για την εξαγορά του τμήματος μουσικής της AOL Time Warner Inc., βρίσκεται η EMI Group Plc, με στόχο τη δημιουργία της δεύτερης σε μέγεθος δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο.

«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο», δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΜΙ. Η Bertelsmann AG, ιδιοκτήτρια των πέντε βασικών δισκογραφικών εταιρειών, ανακοίνωσε επίσης ότι και αυτή βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την AOL Time Warner, προκειμένου να απορροφήσει τα τμήματα μουσικής.

Υπενθυμίζεται, ότι η EMI, η οποία σήμερα κατέχει την τρίτη θέση ανάμεσα στις δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως, προσπάθησε να εξαγοράσει την Warner Music το 2000 και την Bertelsmann BMG το 2001, αλλά βρήκε εμπόδια από την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού.

Πέρυσι, οι πωλήσεις μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκαν κατά 32 δισ. δολ., φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, εξ αιτίας του περιορισμού των καταναλωτικών δαπανών και της πειρατείας.

Οι μετοχές της EMI υποχωρούσαν περισσότερο από 80% τα τρία τελευταία χρόνια. Σήμερα, στις 8:05' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, έχαναν 0,25 πένες, φθάνοντας στις 158 πένες η μία.

Η αγορά μουσικής συρρικνώθηκε για τρίτη χρονιά το 2002, σε ποσοστό 7%, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Φωνογραφικής Βιομηχανίας, ο οποίος αντιπροσωπεύει μεταξύ άλλων εταιρείες όπως η EMI και η Warner Music, καθώς οι καταναλωτές δαπανούν περισσότερα για παιχνίδια σε βίντεο, αντί για CD και αντιγράφουν μουσική μέσω του Internet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα