Τράπεζα Κύπρου: Επιτυχής έκδοση ομολογιακού δανείου ελάσσονος προτεραιότητας

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2003 12:16

Η Τράπεζα Κύπρου συμπλήρωσε επιτυχώς την έκδοση Ομολογιακού Δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ. Το Ομόλογο είναι ελάσσονος προτεραιότητας (subordinated) και εκδόθηκε σε ευρώ με κυμαινόμενο επιτόκιο και λήξη τον Οκτώβριο του 2013, ενώ η Τράπεζα θα έχει το δικαίωμα να αποπληρώσει το Ομόλογο εξ ολοκλήρου κατά ή μετά τον Οκτώβριο του 2008. Το επιτόκιο έχει καθοριστεί στο τριμηνιαίο επιτόκιο του ευρώ (Euribor) πλέον 1,00% και η τιμή έκδοσης στο 99,766. Αν το Ομόλογο δεν αποπληρωθεί τον Οκτώβριο του 2008 το επιτόκιο αυξάνεται κατά 1,20%.

Το Ομόλογο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι τραπεζικοί οίκοι JP Morgan και Merrill Lynch International και η ομάδα συν-αναδόχων απαρτίζεται από την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Το Ομόλογο έχει εκδοθεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Έκδοσης Μεσοπρόθεσμων Ομολογιακών Δανείων (EMTN program) που έχει πρόσφατα συσταθεί από την Τράπεζα.

Το Ομόλογο έχει διατεθεί σε θεσμικούς επενδυτές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, και κυρίως από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία. Σημαντική ήταν επίσης και η συμμετοχή επενδυτών από μια σειρά άλλων χωρών όπως η Ισπανία και η Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα