Απορρόφηση της Τρικολάν από τη Fanco

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2001 19:52

Τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών Fanco ΑΕ και Τρικολάν ΑΕ ενέκριναν σήμερα τη συγχώνευση με απορρόφηση της Τρικολάν από τη Fanco (θυγατρικές της Κλωστήρια Ναούσης ΑΕ).

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης είναι η δημιουργία μιας νέας εταιρείας παραγωγής ετοίμου ενδύματος, της οποίας ο συνολικός κύκλος εργασιών θα ξεπερνά τα 20 δισ. δρχ. και ο ενοποιημένος τα 35 δισ. δρχ. και θα διαθέτει μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Η αποτίμηση των εταιρειών θα γίνει από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία ώστε να καθοριστεί η προκύπτουσα σχέση ανταλλαγής μετοχών. Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί με βάση τον ισολογισμό της 31/12/2001, ο οποίος ορίζεται και ως ο ισολογισμός μετασχηματισμού.

Η διοίκηση της Fanco πρόσφατα ανακοίνωσε την συγχώνευση της Κλωστήρια Fanco ΑΒΕΕ και Κλωστήρια Μαρώνειας ΑΕ με την Κλωστήρια Ροδόπης ΑΕ.

Στο τρέχον έτος απέκτησε το 100% της βουλγαρικής Textilko Ltd, καθώς και την πλειοψηφία της Kavasko Ltd (ΠΓΔΜ) που αποτελούν μονάδες ραφής, συσκευασίας και κεντήματος ετοίμων προϊόντων.

Παράλληλα, υλοποίησε και την επένδυση του νέου τυποβαφείου της στη Bουλγαρία. Οπως εκτιμά η διοίκηση της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών στο τέλος του χρόνου και σε ενοποιημένη βάση αναμένεται να ανέλθει σε 19 δισ. δρχ. έναντι 15.482 εκατ. δρχ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, δηλαδή προσδοκώμενη αύξηση κατά 22,73%. Αντίστοιχα τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων αναμένεται να ανέλθουν σε 3.500 εκατ. δρχ. έναντι ζημιών ύψους 565 εκατ. δρχ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα δε κέρδη προ φόρων εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 600 εκατ. δρχ. έναντι ζημιών 2.471 εκατ. δρχ. πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα