Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Στα 600 εκατ.ευρώ ετησίως
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 12:53

Σύσκεψη για το λαθρεμπόριο καυσίμων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, καθώς και των υφυπουργών Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά και Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεργίου.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου στη διακίνηση του ναυτιλιακού πετρελαίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα που αφορούν το λαθρεμπόριο στην αγορά των καυσίμων, το οποίο εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένου του ΕΦΚ και του ΦΠΑ) και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής του, αν  και -όπως επισημάνθηκε- το μεγαλύτερο μέρος της λαθρεμπορίας έχει αντιμετωπιστεί με την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

Ελήφθησαν αποφάσεις για την επιτάχυνση υλοποίησης των μέτρων και προς αυτή την κατεύθυνση δόθηκαν οι ανάλογες εντολές.

Βάσει χρονοδιαγράμματος το σύστημα εισροών - εκροών

Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση του συστήματος εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, το υπουργείο ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος, δηλ. την εγκατάσταση του συστήματος στα πρατήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης έως 30 Μαρτίου και σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2014.

Πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Την Τετάρτη εξάλλου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των εσόδων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οποία συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, και σήμερα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη (θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα) .

Στην επιτροπή εκτός απο τον υπουργό, θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάννης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα