Βελτίωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία

Μεγαλύτερη της αναμενόμενης η άνοδος του δείκτη Ifo
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 11:27

Βελτίωση μεγαλύτερη της αναμενόμενης παρουσίασε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανακάμπτει από τη συρρίκνωση που σημείωσε το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ινστιτούτο Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο, καθώς διαμορφώθηκε στις 104,2 μονάδες από 102,4 μονάδες τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά μηνιαία βελτίωση, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο του δείκτη στις 103 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Η Μπούντεσμπανγκ επισήμανε σε πρόσφατες δηλώσεις της ότι τα τελευταία στοιχεία για τη γερμανική οικονομία υποδεικνύουν ανάκαμψη, παρά την κάμψη της ζήτησης για γερμανικά προϊόντα εξαιτίας της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.  Τον Ιανουάριο, η επενδυτική εμπιστοσύνη ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο 2010 και ο δείκτης δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών αναρριχήθηκε στα υψηλά 19 μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα