ΚΑΤΩ από το επίπεδο των 2.000 μονάδων υποχώρησε ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υπό το βάρος ισχυρών πιέσεων στη συντριπτική πλειονότητα των κλάδων.
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών και οι τράπεζες, ενώ επιλεκτικές τοποθετήσεις παρατηρούνται στη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί αυτή την ώρα (11:47) κατά 1,38% και βρίσκεται στις 1.994,03 μονάδες, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό του έως αυτή την ώρα (1.993,83).
Η αξία των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 14,4 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων περίπου 2,7 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .
Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια μόνο 18 σημειώνουν άνοδο, 236 υποχωρούν και 28 παραμένουν αμετάβλητες.
Όλοι οι κλαδικοί δείκτες κινούνται πτωτικά με εξαίρεση το δείκτη λιανικού εμπορίου, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,60%. Τη μεγαλύτερη πτώση, άνω του 3%, σημειώνει ο ασφαλιστικός.
Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί κατά 1,79%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», οριστικοποιήθηκαν χθες οι διαδικασίες πώλησης μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που κατέχει το Δημόσιο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει μέσα στο φθινόπωρο στη διάθεση σε θεσμικούς επενδυτές πακέτου μετοχών της Εθνικής σε ποσοστό 12%-13%.
H μετοχή του ΟΤΕ χάνει 1,01%. Σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή χρηματοοικονομικών του ομίλου κ. Ιορδ. Αϊβάζη σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, για τον ΟΤΕ η εξαγορά του 9% της Cosmote αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργανισμό.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», ο λόγος που επανέρχεται σε αυτή τη χρονική συγκυρία είναι το γεγονός ότι στα τέλη Οκτωβρίου λήγει ο περιορισμός που έχει η νορβηγική εταιρεία στο να προχωρήσει στη διάθεση του 9%, περιορισμός που είχε τεθεί από τη διάθεση του άλλου 9% στο τέλος Απριλίου. Σημειώνεται πως η εξαγορά αυτή συνοδεύεται και από το σενάριο συγχώνευσης ΟΤΕ - Cosmote.