Vivendi Universal S.A. : Περιορισμός των ζημιών το β' τρίμηνο

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2003 11:39

Περιορίστηκαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους οι ζημίες, της πέμπτης σε μέγεθος εταιρείας μέσων στον κόσμο, Vivendi Universal SA, μετά τη μείωση της φορολογίας.

Οι καθαρές της ζημίες υποχώρησαν στα 313 εκατ. ευρώ (358 εκατ. δολ.) από 11,5 δισ. ευρώ, που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση, μετέδωσε το Bloomberg.

Τον μήνα που πέρασε, ο επικεφαλής της Jean-Rene Fourtou, πούλησε περιουσιακά στοιχεία ύψους 11 δισ. δολ., μείωσε το χρέος κατά 24 δισ. δολ. και συμφώνησε στην πώληση του αμερικανικού τμήματος μέσων της Vivendi, στο NBC της General Motors Co.

O προκάτοχός του, Messier, ο οποίος αποχώρησε τον Ιούλιο του 2002 από την εταιρεία, προέβη σε όργιο αγορών, προκειμένου να δημιουργήσει μία ανταγωνίστρια της AOLTime Warner Inc.

Χθες, οι μετοχές της Vivendi υποχώρησαν κατά 11 σεντς, φθάνοντας στα 15,6 ευρώ η μία, στο Παρίσι. Συνολικά φέτος, σημείωσαν άνοδο 1,4%.

Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι οι ζημίες της εταιρείας θα ανήρχοντο σε 219 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο τρίμηνο, τα λειτουργικά κέρδη του τμήματος Vivendi Universal Entertainment, το οποίο περιλαμβάνει τα Universal στούντιο, και τις τηλεοπτικές παραγωγές, μειώθηκαν στα 495 εκατ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις ανέφεραν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 475 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι, το εν λόγω τμήμα επηρεάστηκε σημαντικά από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, μειώνοντας τα έσοδα από το τμήμα παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών.

Οσο για το τμήμα δισκογραφικών παραγωγών, Universal Music Group, το οποίο η Vivendi έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να πουλήσει, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του έτους, ζημίες 42 εκατ. ευρώ, έναντι λειτουργικών κερδών 169 εκατ. ευρώ, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα