Νέα άνοδος στη Σοφοκλέους

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2003 16:21
UPD:16:31

H πορεία του Γ.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και σήμερα στη Σοφοκλέους με "ατμομηχανή" τον κλάδο των τραπεζών, ενώ ο ημερήσιος τζίρος ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,94% κλείνοντας στις 2.045,55 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τις 2.057,35.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 110,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 8,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Με κέρδη έκλεισε και η πλειονότητα των τίτλων. Συγκεκριμένα, 229 σημείωσαν άνοδο, 77 υποχώρησαν και 53 παρέμειναν αμετάβλητες.

Όλοι οι κλαδικοί σημείωσαν άνοδο με πρωταγωνιστή τον κατασκευαστικό, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 2,98%. Ο τραπεζικός σημείωσε άνοδο 1,15%.

Σημαντικά κέρδη (4,34%) κατέγραψε ο τίτλος της Τράπεζας της Ελλάδος. Αξιόλογη άνοδο (3,12%) σημείωσε επίσης η μετοχή της EFG Eurobank Ergasias. Η UBS προχώρησε σε αναβάθμιση της επενδυτικής της σύστασης για τη μετοχή της παραπάνω τράπεζας, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 15,7 ευρώ ανά μετοχή.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσε επίσης ο τίτλος της Εμπορικής κλείνοντας ενισχυμένος κατά 2,05%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης επιβεβαίωσε χθες από το Ντουμπάι το ενδιαφέρον των Γάλλων της Credit Agricole να διευρύνουν τη μετοχική παρουσία της στην Εμπορική.

Aντιθέτως, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξεως του 0,11%.

O δείκτης των τηλεπικοινωνιών έκλεισε στις 819,75 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,11%. Η μετοχή της Cosmote σημείωσε άνοδο 0,99%, η Vodafone-Panafon έκλεισε αμετάβλητη, ενώ ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,42%.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», στις αρχές Οκτωβρίου σχεδιάζεται να τεθούν σε ισχύ από τον ΟΤΕ τα νέα μειωμένα τιμολόγια για τις κλήσεις από σταθερό σε κινητό τηλέφωνο με βάση τις μειώσεις στα τέλη διασύνδεσης που έχουν προτείνει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες τιμές θα ανακοινωθούν άμεσα από τον Οργανισμό, εφόσον λάβουν και την έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Ονομαστικά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι μειώσεις θα είναι της τάξεως του 5% με 10%, ωστόσο λόγω της παράλληλης μείωσης και των ελάχιστων χρεώσεων η μείωση θα παρουσιαστεί περίπου στο 15%.

Τον υψηλότερο τζίρο σημείωσαν οι μετοχές: Alpha Bank (9,3 εκατ. ευρώ), Ιντραλότ (8,2 εκατ. ευρώ), ΟΠΑΠ (6 εκατ. ευρώ), Γερμανός (4,4 εκατ. ευρώ) και ΟΤΕ (4,3 εκατ. ευρώ).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα