Πτωτικές τάσεις στη Ν.Υ.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2003 17:32

Απώλειες καταγράφουν αυτή την ώρα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη παρά τα ενθαρρυντικά νέα για την ανεργία.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα διαμορφούμενες στις 381.000 έναντι 400.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο. Η μείωση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, οι κατασκευές νέων κατοικιών αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 3,4% ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αντιθέτως, κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, οι οποίες τον περασμένο μήνα μειώθηκαν κατά 0,9%.

Στις 17:22 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.384,45 μονάδες μειωμένος κατά 0,44% και ο Nasdaq στις 1.836,72 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,38%.

Σημαντική πτώση, πάνω από 14%, σημειώνει η μετοχή της Eastman Kodak. H μεγαλύτερη εταιρεία φωτογραφικών ειδών στον κόσμο ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το ετήσιο μέρισμα στα 50 σεντς ανά μετοχή από 1,8 δολάρια ανά μετοχή, καθώς η συνεχιζόμενη μείωση των πωλήσεών της υπονομεύει την ικανότητα της εταιρείας για την αποπληρωμή δανείων και τη χρηματοδότηση νέων προγραμμάτων.

Πτωτικά κινείται αυτή την ώρα και το σύνολο των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1493 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα