Μικρή άνοδος στο Τόκιο

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2003 09:43
UPD:09:46

ME ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο έκλεισαν τελικά οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο παρά τη χθεσινή υποχώρηση του Dow Jones στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων και τις έντονες ανησυχίες που προκάλεσε ο σεισμός 8 Ρίχτερ στη νήσο Χοκάιντο της βόρειας Ιαπωνίας.

Ο Nikkei έκλεισε στις 10.318,44 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,08%, αν και ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 10.213,75 μονάδες.

Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,36% και διαμορφώθηκε στις 1.021,06 μονάδες.

Ανάκαμψη σημείωσαν οι μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιρειών επωφελούμενες από την εξασθένηση του γιεν έναντι του δολαρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/26/827078.htm . Η μετοχική τιμή της Canon ενισχύθηκε κατά 1,5%, ενώ ο τίτλος της Nissan έκλεισε με κέρδη άνω του 2%.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των φαρμακοβιομηχανιών με τη μετοχή της Dainippon Pharmaceutical να κλείνει μειωμένη κατά 10,5%. Ο τίτλος της ομοειδούς εταιρείας Τakeda Chemical υποχώρησε κατά 5,16%.

Οι παραπάνω εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα την απόφασή τους να εγκαταλείψουν τα σχέδια για την από κοινού παρασκευή σκευάσματος για το διαβήτη.

Tέλος, άνοδο 2,3% σημείωσε η μετοχή της Nintendo. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε χθες πως από τα μέσα Οκτωβρίου θα πωλεί κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και στην Κίνα. «Ελπίζουμε πως οι ρυθμοί ανάπτυξης της κινεζικής αγοράς θα είναι μεγαλύτεροι σε σχέση με την Ιαπωνία, ΗΠΑ ή Ευρώπη», τόνισε εκπρόσωπος της Nintendo. Η εν λόγω εταιρεία αποφάσισε επίσης να μειώσει την τιμή της κονσόλας GameCube στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα