Με θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2003 12:15
UPD:12:19

ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ πεδίο έχει περάσει το σύνολο των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη κυρίως χάρη στην ενίσχυση των τοποθετήσεων στους κλάδους τεχνολογίας και ασφαλειών.

Οι επενδυτές παραμένουν ωστόσο επιφυλακτικοί εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, ενώ περιμένουν περισσότερες ενδείξεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν μάλιστα «τεχνική» τη σημερινή ανάκαμψη μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την προηγούμενη εβδομάδα.

«Πρόκειται αναμφισβήτητα για τεχνική ανάκαμψη. Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί και οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για την κερδοφορία των επιχειρήσεων», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο διαχειριστής κεφαλαίων γερμανικής εταιρείας.

Στις 11:59 (ώρα Ελλάδος) στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.180,10 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,55%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.235,9 μονάδες με κέρδη 0,60% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.353,43 μονάδες με κέρδη 0,86%.

Η μετοχή του γερμανικού ασφαλιστικού ομίλου Allianz ενισχύεται κατά 2,27% μετά την αναβάθμισή της από τη Merrill Lynch.

Mεγαλύτερη άνοδο, άνω του 4%, σημειώνει η μετοχή της KLM. Ο ολλανδικός αερομεταφορέας και η Air France αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους σε μια συμφωνία που δημιουργεί το μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ευρώπης, αλλάζοντας τα δεδομένα στον τομέα αερομεταφορών http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/29/827699.htm . Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe, οι δύο πλευρές προσανατολίζονται στη σύσταση κοινής εταιρείας συμμετοχών, διατηρώντας όμως την «ταυτότητά» τους, κυρίως προκειμένου να εξασφαλιστούν τα διεθνή δικαιώματα προσγείωσης της KLM.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα