Κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ ο τζίρος στο Χ.Α.

Οριακά πάνω από τις 2.000 μονάδες ο Γ.Δ.
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2003 16:21

H πορεία του Γ.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση

Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές κατά το τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών «κράτησαν» το γενικό δείκτη πάνω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων.

Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν αρκεί για να εξωραΐσει την εικόνα που παρουσίασε σήμερα η Σοφοκλέους και η οποία ήταν για μία ακόμη φορά απογοητευτική. Το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, ο τζίρος έφθασε μόλις τα 90 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η πλειονότητα των μετοχών κατέγραψε και σήμερα απώλειες.

Αναλυτικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών έκλεισε στις 2.002,63 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,06%, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινήθηκε κάτω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων υποχωρώντας μέχρι τις 1.981,15.

Σημειώνεται ότι ο γενικός δείκτης έκλεισε για τελευταία φορά κάτω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων στις 11 Ιουλίου.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε μόλις τα 87 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν 82 σημείωσαν άνοδο, 223 υποχώρησαν και 56 παρέμειναν αμετάβλητες.

Απώλειες κατέγραψε και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών. Τη μεγαλύτερη πτώση (1,59%) σημείωσε ο ασφαλιστικός. Ανάλογες απώλειες κατέγραψε και ο δείκτης-εκδόσεων εκτυπώσεων.

Στον αντίποδα, άνοδο σημείωσαν οι δείκτες τραπεζών, κατασκευών, διυλιστηρίων, βιομηχανιών και συμμετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα