«Δεν έχουν γνωστοποιηθεί αιτήματα για αυξήσεις ασφαλίστρων»

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2003 20:19

Μέχρι σήμερα δεν έχουν γνωστοποιηθεί στο υπουργείο αιτήματα για αυξήσεις ασφαλίστρων, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Κ. Κουλούρης, σχολιάζοντας τις ανεπίσημες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών της ιδιωτικής ασφάλισης περί αυξήσεων στα ασφάλιστρα του κλάδου Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2004.

O υφυπουργός τόνισε ότι ακόμα δεν έχει συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Eνωσης Aσφαλιστικών Eταιρειών Eλλάδος, κάτι το οποίο θα γίνει στο άμεσο μέλλον, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι οποιεσδήποτε αυξήσεις θα συζητηθούν με «όσους μείνουν στην αγορά», όσους διαθέτουν δηλαδή τα αποθέματα που ορίζει ο νόμος.

Από την πλευρά της η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου στην Υδρα ουδεμία αναφορά έγινε από το προεδρείο της στο θέμα των ανατιμήσεων και πρόσθεσε ότι τα ασφάλιστρα είναι ελεύθερα και καθορίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε εταιρείας.

«Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των εταιρειών για το ύψος που θα διαμορφώσει καθεμιά το ασφάλιστρό της, ούτε γίνονται χρονικά συντονισμένες αυξήσεις», προστίθεται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα