Air France : 784 εκατ. ευρώ για εξαγορά της KLM

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2003 10:31
UPD:12:31

Το ποσόν των 784 εκατ. ευρώ (913 εκατ. δολ.) σε μετοχές, για την εξαγορά της KLM Royal Dutch Airlines NV, προσέφερε η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, Air France, προκειμένου να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της περιφέρειας.

Η Air France προσφέρει 11 μετοχές και 10 warrants, για κάθε 10 μετοχές της KLM, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η τιμή προσφοράς των 16,74 ευρώ είναι 40% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της KLM, χθες.

Οι μέτοχοι της Air France θα κατέχουν το 37% της νέας εταιρείας holding που θα δημιουργηθεί από την γαλλική και την ολλανδική εταιρεία. Οι μέτοχοι της KLM θα κατέχουν ποσοστό 19% στην νέα εταιρεία.

Το μερίδιο του γαλλικού κράτους στην Air France, 54,4%, θα μειωθεί στο 44%, ενώ οι δύο εταιρείες εκτιμούν, ότι, η μείωση του κόστους τους θα ανέλθει ετησίως στα 650 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2005.

«Ήμασταν ανέκαθεν πεισμένοι για την αναγκαιότητα της συγκεντρωποίησης στη βιομηχανία των αεροπορικών εταιρειών», δήλωσε ο πρόερδος της Air France Ζαν-Σιρίλ Σπινετά. «Ανακοινώνουμε σήμερα μια σύνδεση με την KLM η οποία θα δημιουργήσει τον υπ' αριθμόν ένα ευρωπαϊκό όμιλο αερομεταφορών, γεγονός που αποτελεί ορόσημο για τη βιομηχανία μας», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα