Πάνω από τα 1,16 δολάρια το ευρώ

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2003 11:01
UPD:11:12

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου έχοντας υπερβεί το επίπεδο των 1,16 δολαρίων.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η σημαντική εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του γιεν αποδίδεται σε τεχνικούς παράγοντες, σε φήμες ότι η αμερικανική κυβέρνηση εγκαταλείπει την πολιτική του ισχυρού δολαρίου και σε πληροφορίες ότι ο όμιλος συμβουλευτικών υπηρεσιών Medley Global Advisors σε έκθεσή του αναμένεται να ασκήσει κριτική στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής του Ομίλου των Επτά ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7).

Στις 10:49 (ώρα Ελλάδος) το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,166 δολάρια - στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών - έναντι 1,1571 δολαρίων χθες το απόγευμα. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,1413 δολάρια ανά ευρώ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) οι δείκτες επιχειρηματικού – καταναλωτικού κλίματος στην Ευρωζώνη για το μήνα Αύγουστο, ενώ στις 17:00 θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του ερευνητικού ινστιτούτου Conference Board για το μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε στις 81,4 μονάδες έναντι 81,3 μονάδων τον Αύγουστο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα