Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

«Σύννεφα» από τη Sun
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2003 13:39

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε η προειδοποίηση της Sun Microsystems σχετικά με τα αποτελέσματά της στο τρέχον τρίμηνο.

Αργά χθες το βράδυ η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών ανακοίνωσε ότι στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο οι ζημίες που θα εμφανίσει θα είναι μεγαλύτερες από τις αρχικές προβλέψεις.

Η μετοχική τιμή της παραπάνω εταιρείας στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σημειώνει σημαντική πτώση κατά 12,08%. Πιέσεις δέχονται επίσης οι μετοχές των εταιρειών Intel και Cisco Systems.

Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως από τα οικονομικά στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Πιο συγκεκριμένα, στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του ερευνητικού ινστιτούτου Conference Board για το μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε στις 81,4 μονάδες έναντι 81,3 μονάδων τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα θα δοθεί στη δημοσιότητα και ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Σικάγο, με πρόβλεψη για υποχώρηση στις 57,8 μονάδες το Σεπτέμβριο έναντι 58,9 μονάδων τον Αύγουστο.

Στις 13:14 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν πτώση κατά 22 και 5 μονάδες αντιστοίχως.

Πτωτικές τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν και στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα έχει αναρριχηθεί στα 1,1682 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα