Οι μισθοί των δ/υ το 2004 και τα ειδικά μισθολόγια

Στα 865 εκατ. ευρώ η συνολική δαπάνη
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2003 15:54
UPD:15:59

Οι αυξήσεις που θα δοθούν στους εργαζόμενους στο Δημόσιο το 2004 κινούνται στα όρια αντοχής της οικονομίας, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, θα προβλέπεται η χορήγηση από 1.1.2004 μηνιαίων αυξήσεων στις αποδοχές των πολιτικών υπαλλήλων στο Δημόσιο ύψους 5,4% κατά μέσο όρο.

Για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η μέση μηνιαία αύξηση -από 110 έως 166 ευρώ- των αποδοχών τους θα ανέρχεται σε 9,8%. Αντίστοιχες αυξήσεις θα δοθούν και στους κληρικούς.

Στους υγειονομικούς υπαλλήλους στα νοσοκομεία η μέση μηνιαία αύξηση θα ανέλθει σε 6,8%, καθώς αυξάνεται κατά 30 ευρώ το νοσοκομειακό επίδομα, και προσαρμόζονται άλλα επιδόματά τους.

Για τα μέλη ΔΕΠ, τους πανεπιστημιακούς και τους καθηγητές των ΤΕΙ η μηνιαία αύξηση των αποδοχών τους θα κυμαίνεται από 7,2% έως 7,6%, ή 138 έως 282 ευρώ.

Στους γιατρούς του ΕΣΥ η μέση μηνιαία αύξηση των αποδοχών τους θα ανέλθει σε 6,6% και θα προέλθει από αναπροσαρμογή των τακτικών αποδοχών τους καθώς και αύξηση των εφημεριών κατά 3%.

Στους δικαστικούς η μέση μηνιαία αύξηση των αποδοχών τους θα ανέλθει σε 5,5%, ενώ ανάλογες αυξήσεις προβλέπονται και στο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στους ιατροδικαστές.

Στους στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας προβλέπεται μέση μηνιαία αύξηση των αποδοχών 4,5%. Τέλος, στους διπλωματικούς υπαλλήλους οι αυξησεις θα κυμανθούν στα όρια της εισοδηματικής πολιτικής που θα είναι 3%.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε ότι οι αυξήσεις στους συνταξιούχους του Δημοσίου ανέρχονται κατά μέσο όρο στο 4,7%, ενώ, όπως είπε, σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάνουν και το 9,6%.

Η συνολική δαπάνη για τους μισθούς το 2004 θα ανέλθει σε 865 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά του οικογενειακού επιδόματος, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η πρώτη δόση θα δοθεί στις αρχές του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα