«Σύννεφα» στη N.Y. από τη Sun Microsystems

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2003 16:48

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης, της τελευταίας του τρίτου τριμήνου, στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος της τεχνολογίας μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε η προειδοποίηση της Sun Microsystems σχετικά με τα αποτελέσματά της στο τρέχον τρίμηνο.

Αργά χθες το βράδυ η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών ανακοίνωσε ότι στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο οι ζημίες που θα εμφανίσει θα είναι μεγαλύτερες από τις αρχικές προβλέψεις.

Η μετοχική τιμή της παραπάνω εταιρείας σημειώνει σημαντική πτώση κατά 15,54%.

Στις 16:36 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.344,39 μονάδες μειωμένος κατά 0,38% και ο Nasdaq στις 1.811,41 μονάδες με απώλειες 0,72%.

Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως από τα οικονομικά στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Πιο συγκεκριμένα, στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του ερευνητικού ινστιτούτου Conference Board για το μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε στις 81,4 μονάδες έναντι 81,3 μονάδων τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα θα δοθεί στη δημοσιότητα και ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Σικάγο, με πρόβλεψη για υποχώρηση στις 57,8 μονάδες το Σεπτέμβριο έναντι 58,9 μονάδων τον Αύγουστο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα