Μέρκελ: Να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση οι μεταρρυθμίσεις

Η ανεργία των νέων το μεγαλύτερο βάρος για την Ευρώπη
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 15:59
REUTERS/PASCAL LAUENER

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

German Chancellor Angela Merkel addresses delegates during the annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos January 24, 2013. REUTERS/Pascal Lauener (SWITZERLAND - Tags: POLITICS BUSINESS)

Να μην χαλαρώσουν στην εφαρμογή επίπονων μεταρρυθμίσεων κάλεσε τα κράτη της Ευρωζώνης η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι θα πρέπει δουν την κρίση χρέους ως ευκαιρία για να εκσυγχρονίσουν τις οικονομίες τους και να δώσουν ώθηση στην ανταγωνιστικότητά τους.

REUTERS

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, η κ. Μέρκελ υποστήριξε ότι «η εμπειρία στην πολιτική έχει δείξει ότι συχνά πρέπει να ασκηθεί πίεση για να δρομολογηθούν πολιτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

«Το δικό μου συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι εάν η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη θέση σήμερα, πρέπει να εφαρμόσουμε σήμερα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εάν θέλουμε να ζήσουμε καλύτερα αύριο». 

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε επίσης την ανησυχία της έναντι της νέας νομισματικής πολιτικής που δρομολογεί η Ιαπωνία, η οποία κατά πολλούς μπορεί να πυροδοτήσει ένα «νομισματικό πόλεμο». «Πρέπει να ομολογήσω πως ανησυχώ αυτή τη στιγμή με την Ιαπωνία», δήλωσε. Τέλος, η γερμανίδα αξιωματούχος επισήμανε το εντεινόμενο πρόβλημα της ανεργίας, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο βάρος σήμερα για την Ευρώπη είναι η ανεργία των νέων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα