Μικρή υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γιεν

Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2003 13:06
UPD:13:08

ΜΙΚΡΗ πτώση σημειώνει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γιεν κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά του Λονδίνου. Ώθηση στο ιαπωνικό νόμισμα έδωσαν τα νέα ενθαρρυντικά στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία και η συνακόλουθη άνοδος των μετοχικών αξιών στο χρηματιστήριο του Τόκιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/01/828531.htm .

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση «Τανκάν» της κεντρικής ιαπωνικής τράπεζας, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης εκτινάχθηκε το Σεπτέμβριο στο 1 από –5 τον Ιούνιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/01/828507.htm ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά σε διάστημα 2,5 ετών που οι ιάπωνες επιχειρηματίες εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο.

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να προστεθούν στη χθεσινή ανακοίνωση ότι η ανεργία υποχώρησε τον Αύγουστο στο 5,1%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, έναντι 5,3% τον Ιούλιο.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, οι δαπάνες των ιαπώνων καταναλωτών αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση κατά 7,4% τον Αύγουστο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγράφει από το Φεβρουάριο του 1984.

Στις 12:49 (ώρα Ελλάδος) το δολάριο ισοδυναμούσε με 111,24 γιεν έναντι 111,6 γιεν αργά χθες το απόγευμα.

Εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε χθες ότι το υπουργείο πούλησε γιεν για δολάρια στις αγορές, ενεργώντας μέσω της Φέντεραλ Ριζέρβ, σε μια κίνηση που έδωσε ώθηση στο δολάριο, οδηγώντας την ισοτιμία του ένα γιεν ψηλότερα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα