ΟΑΕΔ: Αλλαγές στα προγράμματα απασχόλησης του 2004

Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2003 15:23
UPD:17:33

Αλλαγές στα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης του 2004, με στόχο να επωφεληθούν περίπου 75.000 άνεργοι, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ελαστικοποιούνται οι όροι για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στα επιδοτούμενα προγράμματα του Οργανισμού. Επιμηκύνεται στους 18 από 12 μήνες η διάρκεια της επιδότησης για πρόσληψη ανέργων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 24 μήνες για τις μεγάλες επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση θα τούς κρατήσει για έξι και 12 μήνες αντιστοίχως, μετά το πέρας της επιδοτούμενης περιόδου.

Επιπλέον, αυξάνεται στα 18 από 14 ευρώ η ημερήσια επιδότηση για πρόσληψη μακροχρονίων ανέργων γυναικών, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ.

Καταργείται το όριο των επιδοτούμενων προσλήψεων που δικαιούται να πραγματοποιήσει κάθε επιχείρηση σε αναλογία με το υπάρχον προσωπικό της. Εντάσσονται στα προγράμματα επιδότησης ανέργων οι επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, αυξάνει το ποσό επιχορήγησης των νέων ελευθέρων επαγγελματιών από 7.400 σε 8.400 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν πλέον και οι επιστημονικές κατηγορίες επαγγελματιών όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κλπ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα