Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Ελληνικής ΕΕΧ

Λόγω απορρόφησης της Πειραιώς Επενδυτική ΑΕΕΧ
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2003 19:49

Καταχωρήθηκε σήμερα στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών του Υπουργείου Ανάπτυξης, η απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της Πειραιώς Επενδυτική από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου.

Κατά συνέπεια παύει από αύριο η διαπραγμάτευση στο ΧΑ των μετοχών της απορροφώμενης εταιρείας.

Ο πρόεδρος του δ.σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αποφάσισε, όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, και την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, μέχρις ότου πιστωθούν οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την συγχώνευση στις μερίδες των επενδυτών και αρχίσει η διαπραγμάτευσή τους.

Οι κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης του ΧΑ της 1ης/10/2003 μέτοχοι της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου δικαιούνται τις νέες μετοχές, που θα εκδοθούν λόγω της συγχώνευσης.

Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου θα ανέρχεται σε 483.990.613,57 ευρώ, διαιρούμενο σε 154.629.589 κοινές ανώνυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 3,13 ευρώ. Οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης που θα λήξει στις 31/12/2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα