Μερίδιο ρεκόρ από Toyota και Nissan στις ΗΠΑ

Τα νέα μοντέλα κερδίζουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2003 07:35

ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ των πωλήσεων ασιατικών Ι.Χ. αυτοκινήτων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, οδήγησε η Toyota Motor Corp. και η Nissan Motor Co., κερδίζοντας μερίδιο ρεκόρ στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, το εννεάμηνο του 2003.

Οι μετοχές της Toyota κέρδιζαν ποσοστό 11% και της Nissan 20%, καθώς οι 10 ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες ανταγωνίζονται στις ΗΠΑ, πούλησαν 424.969 οχήματα, 2,4% περισσότερα από ό,τι ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την Autodata Corp. Οι ασιατικές φίρμες κέρδισαν μερίδιο 32,9% της αγοράς των ΗΠΑ, επίπεδα ρεκόρ, τα τρία τρίμηνα του έτους, από 31,4% που κατείχαν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Η ζήτηση για νέα ή βελτιωμένα μοντέλα, όπως το σπορ 4Runner της Toyota, το μίνι βαν Quest και το σπορ Infiniti FX, της Nissan, αύξησαν σημαντικά τις πωλήσεις τους.

Οι καταναλωτές στις ΗΠΑ, δείχνουν να προτιμούν την ποιότητα που προσφέρουν οι ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες, περισσότερο από τα κίνητρα που προσφέρουν άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως μηδενικό επιτόκιο για την αγορά αυτοκινήτου, κίνητρο της General Motors Corp. και της Ford Motor Co.

«Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα συνεχίσουν να κερδίζουν μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ, όσο κατασκευάζουν νέα μοντέλα», ανέφερε ο Norihito Kenai, ο οποίος διαχειρίζεται 2,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την Meiji Dresdner Asset Management Co., συμπληρώνοντας : «Οι τρεις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, ανταγωνίζονται σε επίπεδο κινήτρων για την αγορά αυτοκινήτου και είναι θέμα χρόνου το κατά πόσο θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτήν την πολιτική».

Οι πωλήσεις όλων των οχημάτων και των ελαφρών φορτηγών στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν στο 1,34 εκατ., σύμφωνα με την Autodata.

Οι μετοχές της Toyota, κέρδιζαν ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 3.400 γιεν και έφτασαν τα 3.360 γιεν η μία στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Nissan, σημείωναν κέρδη 3,8%, φθάνοντας στα 1.248 γιεν η μία.

Η Toyota, τέταρτη σε μέγεθος από πλευράς πωλήσεων στις ΗΠΑ, πούλησε 140.754 μοντέλα Lexus και Scion τον μήνα που πέρασε. H Honda Motor Co., που κατέχει την πέμπτη θέση, ανακοίνωσε αύξηση 0,9% των πωλήσεών της, φθάνοντας τα 106.652 οχήματα και η έκτη σε μέγεθος, η Nissan πούλησε συνολικά 69.512 οχήματα.

Από την άλλη πλευρά, οι πωλήσεις της General Motors αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 13%, φθάνοντας τα 367.496 αυτοκίνητα και φορτηγά και η Ford, εμφάνισε αύξηση 0,8% των πωλήσεών της, που έφθασαν τα 294.991 οχήματα.

Τα Chrysler της DaimlerChrysler AG, η οποία υστέρησε τον Αύγουστο της Toyota, για πρώτη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, εμφάνισε μείωση 15% των πωλήσεων στα 147.114 οχήματα. Αριθμός μεγαλύτερος κατά 6.360 οχήματα από την Toyota.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα