ArcelorMittal: «Λουκέτο» σε έξι εγκαταστάσεις στο Βέλγιο

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 15:12
EPA/ERIC LALMAND

Το οριστικό κλείσιμο έξι εγκαταστάσεών της στην περιφέρεια της Λιέγης, στο ανατολικό Βέλγιο, επιβεβαίωσε σήμερα η χαλυβουργία ArcelorMittal, επικαλούμενη την επιδείνωση των συνθηκών στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η κίνηση αυτή, την οποία ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο χαρακτήρισε «ακατανόητη», αναμένεται να πλήξει περίπου 1.300 εργαζόμενους.

Η ArcelorMittal «αναγνωρίζει πως αυτό το πρόγραμμα θα είναι πολύ δύσκολο για το προσωπικό και την περιφέρεια δεδομένου ότι επηρεάζει περίπου 1.300 πρόσωπα» και «δεσμεύεται να αναζητήσει μια κοινωνικά αποδεκτή λύση για τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Βελγίου είπε πως θα ενημερώσει τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβολο της ArcelorMittal, Λακσμί Μιτάλ, πως οι βελγικές αρχές δεν κατανοούν την κίνηση αυτή.

«Υποστηρίζω τους εργαζομένους. Είναι το πρώτο μήνυμα που θα μεταφέρω σήμερα το απόγευμα κατά τη συνάντησή μου με τον Λακσμί Μιτάλ», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter. «Θα τον ενημερώσω επίσης ότι οι βελγικές αρχές θεωρούν ακατανόητη την κίνηση», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα